Ongelman ydin on se, ettemme oikein haluaisi halogeenivaloja meidän uuteen kotiin. Näin siksi, että ne kuumenevat herkästi, vievät paljon sähköä ja usein häikäisevät.

Toisaalta halogeenivaloilla saa aikaan kauniin kauniin valaistuksen ja ne ovat siivouksen kannata mukavia (ei juuri tarvitse lampuista pölyjä pyyhkiä, mikäli ne on upotettu kattoon.

Olin aivan innoissani, kun löysin halogeenivalaisinta muistuttavan valaisimen, jossa valonlähteenä olikin energiansäästölamppu (ns. kämmenlamppu). Valaisin, joka näyttää halogeenivalaisimelta, mutta ei kuumene, vaatii vain pienen upotussyvyyden ja ei tuhlaa energiaa. Mies sitten haki eilen sekä Planex- että Conxento-valaisimet meille testiin, me kun ei herkästi sikaa säkissä osteta.

Pettymys oli kyllä suuri :-( Sinänsä valaisimet olivat ihan kauniit, mutta valoteho aika olematon. Asennettiin valaisimet meidän nykyisen olkkarin kattoon ja ei niistä ollut siellä mihinkään. Valoteho on niin pieni, että ehkä jonain keittiön välitilan valaisimina nuo menisivät, jos siinäkään valoteho riittäisi.

Onkohan kellään hyviä ideoita meidän olkkarin, eteisen ja yläkerran aulan valaisemiseen, jos perinteiset halogeenit jätetään pois laskuista. Ja kun loisteputkilamput tai perinteiset valaisimet ei nekään oikein iske... Huh huh, kyllä mä tiesin, että rakentaminen on myös sarja valintoja, mutta sitä en tiennyt, että olen näin toivottoman huono päättämään.