Viime viikonlopun ostosreissu oli kuin olikin tuloksellinen. Pääsimme suurempien valikoimien ääreen ja kuinkas kävikään: rakastuttiin yhteen tiettyyn seinälaattaan, valkattiin siihen sopivat saumavärit ja löydettiin myös kohtuuhintainen laatta alakerran kuiviin tiloihin.

Varmuuden vuoksi juostiin nyt alkuviikosta nämä kotikaupunginkin laattaliikkeet ja vasta kun nähtiin, että ei, täällä ei ole meille mitään hyviä laattoja, uskallettiin tehdä päätös: Tämä se on. Muutama ruskea kuviolaatta, suihkunurkku tuota yksiväristä ruskeaa ja muualle tuo kermanvärinen peruslaatta. Pian pitäisi piirrellä laattajaot, jotta osaisi arvioida menekit tarkemmin.

Pesutilojen ja khh:een lattia tulee ruskeasta 10x10 laatasta, mutta muu alakerran lattia on melko vaaleaa 33x33 laattaa. Samoin yläkertaan otetaan vaalea lattia, todennäköisesti koivun, vaahteran tai saarnin väristä laminaattia.

Yhdelle sisustusmyyjälle todettiin, että me ollaan sen verran vanhanaikaisia, ettei haluta tuota nykymuodin mukaista tummaa lattiaa. Myyjä käänsi asian niin, että ehkä olemmekin edelläkävijöitä... Ei liene vaikeaa ennustaa, että tummien lattioiden jälkeen vaaleat lattiat ovat taas tulossa.