Ollaan Liinun kanssa kahdestaan kotona, mies on siellä vanhalla työpaikallaan töissä. Yrittää raasu saada hommat mahdollisimman pian alta pois eli tekee pitkää päivää. Ja raksa seisoo, mites muuten.

Me oltaisiin Liinun kanssa voitu lähteä mummun ja vaarin luokse, mutta kuvittelin, että haluan olla kaikessa rauhassa kotona. Mutta kuinkas kävikään: oudolta tuntuu viettää juhannusaattoa hiljaisessa kerrostalossa täällä kaupungissa. On vähän tullut sellainen olo, että jospa sittenkin lähdettäisiin tänään mummun luokse. Liinu tosin vannotti minulle haluavansa olla koko päivän kotona. Joten kai me ollaan koko päivä kotosalla, käydään korkeintaan tuolla rannalla kävelemässä ja keräämässä kimppu luonnonkukkia.

Huomenna lähdetään mummulaan ja ihan varmasti ollaan yötä. Hittojako mä täällä kotona itsekseni teen, kun raksallakaan ei ole mulle tällä hetkellä oikein mitään hommaa (tai olisi, mutta sellaisia, joita ei voi tehdä Liinun kanssa).

Päätin tässä hetki sitten, että ensi keväänä haen yhteen koulutukseen, jota olen jahkaillut jo vuosikaudet. Kerran tilasin jo hakupaperit ja ennakkotehtävänkin, mutta silloinkin se vaan jäi. Ensi keväänä haen ihan varmasti, sittenpähän sitä sopii miettiä, lähdenkö vai enkö, jos sattuisin pääsemään.