Liinu on viime aikoina ollut raksalla aika paljon. Erityisen huonoa omaatuntoa poden eilisestä päivästä, jolloin oltiin _koko päivä_ raksalla, enkä siis edes tarjonnut kolmevuotiaalle mahdollisuutta päivälepoon (ei se kuitenkaan nuku...).

Liinulla on melkoinen kasa omia leluja kuistin alla jemmassa, mutta leluista mieluisimmat ovat ihan jotain muuta kuin leluja:

Uretaanipullon korkki: mitä mainioin hiekkakakkumuotti, toimii myös leivontakulhona ja kahvimukina. Eilen tässä kupissa valmistui useampaan otteeseen mansikkakakkua ja korvapuusteja :)

Yhteen teipatut pahvirullan pätkät l. kiikarit: pahviputkilo taisi alun perin paljastua höyrynsulkumuovirullan sisältä. Siitä mies leikkasi pätkät ja teippasi ne ilmastointiteipillä kiinni. Näin syntyi hyvät kiikarit Liinulle. Ja tietysti Liinulla on myös kaukoputki, samassa rullasta jäljelle jäänyt pidempi osa.

UTV-panelin pätkä: panelista sahattu n. 2 cm leveä palanen on ilmiselvästi linja-auto. Urospontti on linja-auton keula ja naaraspontti perä. Kirvesmiehen kynällä on sivuihin piirrelty ikkunat ja renkaat. Näitä autoja on aika paljon, miltei koko linja-autovarikollinen.

Pätkä vesiputkea, jonka päästä roikkuu pätkä linjalankaa, johon puolestaan on kiinnitetty pahvinpalanen: eli ilmiselvä onkihan se on. Ja onkia voi tietysti ihan missä tahansa ja saalistakin tulee.

Puupyörylä, johon on kiinnitetty pätkä narua: Tämä on milloin stetoskooppi, milloin insuliinipumppu. Liinu kyselee aina: "Mistä sinä äiti olet kipeä" ja tulee sitten hoitamaan minua. Välillä naru painetaan äitiin kiinni ja kerrotaan, kuinka letkua (eli narua) pitkin tulee milloin lääketta ja milloin tiapetesmehua.

Lapsen mielikuvitusta ei voi kuin ihailla... Kaiken lisäksi Liinu hihkuu nykyään "kivaa", kun ollaan lähdössä raksalle ja  torppaa pyllynsä iskän syliin aina kahvi- ja ruokataukoina. Että ehkä tuo tyttö ei kovin paljoa kärsi siitä, että pyörii vanhempiensa mukana töissä.