Silloin kun talopaketti aikanaan tilattiin, terassin ja parvekkeen kaiteiden puutavara jätettiin pois, sillä ei ollut mitenkään selvää, millaiset kaiteet haluamme. Tämän kuluneen vuoden aikana kaideasia ei ole selventynyt yhtään - toki sitä ei ole aktiivisesti ihan vuotta mietittykään...

Pohjamaalaisin mieluusti ne kaiteiden puutavarat huomenna, joten ennen sitä pitäisi päättää mitä haluaisi ja mistä sen tarvittavan puutavaran hakisi. Ongelmana on ainoastaan se, että kaiteen on oltava tiivis, sillä etukuistin toinen puoli lasitetaan kaiteen yläpuolisilta osilta. Ja tietysti kaiteiden pitää olla samanlaiset läpi koko talon, siis myös parvekkeella ja varmaan myös piharakennuksessakin.

Ensin suunnittelin kuistin pystytolppien ulko- ja sisäpintaan vaakalaudoitusta ulkoverhouspaneelilla. Sitten kaksipuoleista pystylaudoitusta tolppien väliin sillä paneelilla, jota on talomme pystyyn verhoillussa osissa. Mutta pah sentään, Jukkatalolla tuntuu olevan niin omat mallinsa noissa ulkoverhouspaneeleissa, että ei niitä noin vain kaupasta hakemalla saa. Teettämällä toki saisi, mutta en ole varma tulisiko siitä näin niin ylivoimaisen kaunis, että siihen kannattaisi satsata rahaa.
Nyttemmin olen siirtynyt miettimään lomalaudoitusta tai peiterimoitettua lomalaudoitusta kuistin tolppien välille. Laudoituksessa olisi se etu, että se olisi ihan nätti molemmilta puolilta katsottuna eli säästettäisiin matskuissa. Lisäksi laudoitus olisi niin tiivis kuin sen pitääkin olla ja mukailisi profiililtaan ehkä eniten sellaista perinteistä raollista kaidemallia.

Kunhan mies tulee kotiin, mun tarvii myydä sille tuo idea loma- tai rimalaudoituksesta ja vielä laskettaa puutavaran menekki. Aamulla sitten heti soittokierros puutavaraliikkeisiin, peräkärryn kanssa baanalle ja päikkäreiden jälkeen maalaamaan Liinun kanssa.