Tässä Liinun hoitopaikkaepisodissa kävi paremmin kuin hyvin. Eli käytännössä juuri niin kuin toivoin - taitaa Liinukin olla syntynyt onnellisten tähtien alla.

Saimme tytölle hoitopaikan tontin viereisestä päiväkodista, johon olimme aikoneet hakea Liinulle hoitopaikkaa sitten, kun talo on vielä vähän valmiimpi. Perusteltu, äkkinäinen lähtö edellisestä hoitopaikasta johti siihen, että taisimme ohittaa hoitopaikkajonossa aika monta lasta eikä edes hakemusta tarvinnut kirjoittaa. Yksi sähköposti ja pari puhelua riitti siihen - ja tietysti nuo karmivat tilanteet taustalla.

Olen tyytyväinen, vaikka tottakai päiväkoti ja sen tavat mietityttävät. Ja tottakai mietityttää, mitä olen aiheuttanut vanhalle hoitajalle ja hänen perheelleen. Toisaalta taas: hoitaja on kuulemma nyt kertonut, että heillä on perheessään alkoholiongelmaa eli ehkä tämä voisi olla heillekin alku johonkin uuteen.

Mitään muuta en toivo kuin sitä, että saisin pitää lintukotoni mahdollisimman pitkään. Kunpa mikään ei uhkaisi perheemme raastavaa ja väsyttävää, mutta silti niin turvallista elämää. Alkoholiongelmat ovat meille täysin vieraita eikä Liinunkaan tarvitse enää onneksi olla perheessä, jossa ne ovat arkipäivää.