Vuotuinen silmänpohjien kuvaus oli eilen. Silmänpohjien valokuvaaminen on osa diabeteksen mahdollisesti aiheuttamien lisäsairauksien seulontaa. Valokuvista nähdään, onko diabetes aiheuttamassa diabeettistä retinopatiaa, jota voidaan nykyisin hoitaa monin keinoin ja joka vain harvoin enää johtaa sokeutumiseen. Yleensä silmiin laitetaan ennen kuvien ottamista tippoja, jotka laajentavat pupillit, jotta valokuvaus on helpompi tehdä. Pupillien laajentuminen aiheuttaa valoherkkyyttä ja näön sumenemista

Eilen etukäteen mietiskelin, millä keinoin pystyn ajamaan autolla heti kuvauksen jälkeen, sillä iltapäivän aikataulu oli hiottu jokseenkin tiukaksi. Autolla ajo voi nimittäin olla vähän hankalaa, jos ei näe kunnolla.

Turhaan mietiskelin, eilen istuttivatkin minut suoraan kameran eteen ilman mitään tippoja ja räps vaan - hyvä kuva tuli. Toinen silmä, räps vaan - hyvä kuva tuli. Homma selvä, kiitos ja hei!

Nopeaa, helppoa ja vaivatonta, erittäin hyvää toimintaa julkiselta terveydenhoidolta. Onneksi tänne kehäkolmosen ulkopuolellekin on jo tätä nykyä saatu digikamera, josta kuvat latautuvat suoraan tietokoneen näytölle ja niin hoitaja kuin asiakaskin näkee heti, onnistuiko kuva. Silloin ammoin muinoin odoteltiin oikeiden valokuvien teettämistä ja sitä myöten todettiin, pitääkö kuvaus uusia.

Mun silmissä ei tähän asti ole ollut mitään vikaa, toivottavasti ei ole nytkään.