Appiukko oli täällä kaksi viikkoa ja kaksi päivää. Sen jälkeen meillä oli kaksi vapaailtaa ja tänään tuli isäni. Hän on onneksi vain tämän yön, lähtee huomenna kotiinsa.

Olen jokseenkin väsynyt. Räjähdyspiste on aika lähellä. Tekisi mieli heittää tuo Vaari pihalle täältä, en yksinkertaisesti meinaa enää kestää sitä, että meidän nurkissa on joku, olkoonkin että on niin läheinen kuin oma isä.

Haluaisin olla edes hetken itsekseni, kun Liinu on nukahtanut. Tai jos se Liinu nyt ylipäänsä nukahtaa. Väsyneenä on vaikeampaa jaksaa tuota Liinun hyppyyttämistäkään nukkumaanlaiton jälkeen: milloin on kakkahätä, milloin pitää peittää ja tehdä milloin mitäkin. Toivon mukaan kuukahtaa nopeasti.

Verensokerit on taas korkeampia. Tiedä sitten, onko nuo korkeammat sokerit syy vai seuraus tähän väsymykseen.Taitaa mullakin nuo alkaneet menkat vaikuttaa aika lailla insuliinin tarpeeseen, kun samoilla säädöillä aamut on ihan perseestä, vaikka hetki sitten arvot oli ihan ok. Jotta tietäisin, minkä verran perusinsuliinia voisi nostaa, täytyisi tehdä pitkäjänteisesti tarkkaa verensokeriseurantaa. Sen aloitan taas vaikka huomenna, ihan varmasti.

Ja töissäkin on ihan sairasta kiirettä. Tai muuten varmaan hommat sujuisi ihan ok, mutta otan painetta siitä, että saan kaiken varmasti hoidettu pois alta, kun jää helatorstailta lomalle. Mun loman aikana on yhdet suuret pippalot, jotka töissä ollessani olisin hoitanut vasemmalla kädellä. Nyt on nautinnollista, kun olen lomalla enkä voi tehdä mitään niiden juhlien eteen. Näkevätpähän ne muut, millainen työmäärä juhlien laittoon liittyy, kun minä en olekaan niitä töitä tekemässä vaan muiden on pakko tehdä hommia.

Että revi siitä sitten - vali, vali, vali. Ja joo'o toki muistan olla onnellinen: onhan meille unelmien talo tulossa ja tämä kaikki on väliaikaista vain. Näin ne tuttavat ja ystävät opastavat, jos heille erehdyn elämästäni kertomaan. Totta se on tuokin, harva vain ymmärtää sitä, että kun se väliaikainen kestää vuoden, puolitoista, pinna kiristyy vähän eri tavalla kuin parin viikon keittiöremontissa.