Tiedä sitten, mistä tämä alakulo sai alkunsa. Liekö hormonaalista vai appiukon vierailusta peräisin. Nuo vierailut kun ottavat aina niin koville. Joka tapauksessa, kun alakulo tulee, se alkaa elättää itse itseään. Enää ei tiedä, mikä on syy ja mikä seuraus, mutta samassa kehässä pyörivät kaikki.


Verensokerit on korkealla, kun en jaksa mitata, laskea, merkata, arvioida ja säätää.

Kun verensokerit ovat korkealla, en jaksa tehdä kotihommia.

Kun kotihommat on tekemättä, ottaa päähän ja hetkittäistä mielihyvää saa ainoastaan syömisestä.

Kun napostelen kaikenlaista illan mittaan, verensokerit ovat vielä pahemmin sekaisin.

Kun verensokerit ovat täysin sekaisin, en jaksa lähteä liikkumaan, vaikka saisin siitä energiaa.

Kun en saa mistään energiaa, en jaksa tehdä hyvää, terveellistä kotiruokaa.

Kun tulee syötyä ties mitä, tulee huono omatunto siitä, että näillä eväillä ei paino ainakaan laske.

Kun on tyytymätön itseensä, ei jaksa Liinun uhmaa, pinna on lyhyt ja Liinu kiukuttelee entistä enemmän, kun ei saa äidiltään huomiota.

Kun Liinu ei saa äidiltään huomiota, tulee siitäkin huono omatunto. Väsyttää ja ottaa päähän.

Kun väsyttää ja ottaa päähän, syyllinen kaikkeen löytyy taatusti jostain muualta kuin peilistä.


Niinpä huudan miehelle, kun toinen rättiväsyneenä mutustaa illalla keittiössä voileipiään : "Ja sinäkin PERKELE jätit nämä leivänmurut tähän. Minä yritän pitää tätä huushollia pystyssä kaiket päivät ja sinä tulet tänne vain sotkemaan!"  Ja jatkan: "Etkä koskaan jaksa huomioida minua, vaikka olen pyytänyt vain kahta asiaa, ohimennenhellää ja iltasuukkoa. Mun puolesta voit painua ihan mihin vaan, ei vähempää voisi kiinnostaa".

Noidankehä pitää katkaista tavalla tai toisella, kun on aikansa sitä kiertänyt. Tällä kertaa tartuin lopulta verensokereihin. Kun mittarissa lukee 5mmol/l, olen pirteä, pitkäpinnainen ja iloinen. Saan asioita aikaan ja saan iloa aikaan saaduista asioista. Joskus tulee mietittyä, miten helppo ja mukava ihminen sitä mahtaisikaan olla, jos kroppa osaisi vielä itse säädellä verensokeritasoa.