Ei varmaan mieltä ylentävää luettavaa, mutta mulle tärkeätä nyt.

Aamusta mentiin Liinun kanssa raksalle ja heti mun pinnaa koetellaan. Niin pitkään appiukon kanssa menee hyvin, kun ovat jossain muissa hommissa, poissa mun silmistä. Mutta auta armias, jos ollaan samoilla seuduin.
En kerta kaikkiaan kestä sitä ukkoa. Tumput ojossa seisotaan ja odotetaan. Sitten kun ei enää kehdata seisoa, järjestellään työkaluja takaisin omille paikoilleen ja oman mielen mukaisesti. Yhtään ei osata ottaa huomioon, että sitä vasaraa, jota tarvittiin äsken, tarvitaan taas heti kohta ja oi, miten mukavaa olisi, jos se vasara olisi edelleen siinä lähellä. Mutta ei, se vasara on jo juoksutettu takaisin talolle, työkaluhyllyyn ja parhaassa tapauksessa pölytkin on siitä pyyhitty. Ai jumalauta, että inhoan tuollaista!

Ja entäs sitten, kun itse tekee (tai _yrittää tehdä_ ) uhmaikäisen kanssa edes jotain ja miettii samaan aikaan, että mitä kaikkea muuta pitäisi tehdä, niin toinen kehtaa vain olla ja seistä. Kyllä rupeaa korpeamaan.

No niin, huomenna se lähtee. Kylläpä mitta onkin taas täynnä. Tai oikeasti se läikkyi jo yli:

Meiltä on margis tosi vähissä. Ei  se muuten mitään haittaisi, mutta aamuseitsemältä tulevat äitini ja siskoni meille aamupalalle. Jotenkin mä kuvittelen, että siskostakin on tullut sellainen nirppanokka kuin miehensä ja siksi sitä koittaa laittaa edes jonkinlaista aamupalaa eikä millään kehtaisi kehottaa vieraita kaapimaan viimeiset margiksen rippeet astian reunoilta. Siispä pyysin miestä hakemaan huoltikselta uuden purkin. Toinen lähti ja palasi heti kohta tyhjin käsin: Ei kuulemma Shellillä ollut.

Ei ollut ensimmäinen kerta, kun mies lähtee hakemaan jotain, jota ehdottomasta tarvitsen ja palaa täysin tyhjin käsin kotiin. Ei jumalauta sentään, taas kerran! Ei ole asia iso, mutta tämän väsymyksen jälkeen ihan riittävän iso. Ei auta kuin antaa oppitunti miehelle aivojen ja luovuuden käytöstä ja hakea margis itse toiselta huoltoasemalta. Ei sitä kaikki vain osaa niin luovasti ajatella, että jos yhdestä paikasta käsketään hakea, niin menisi toisestakin katsomaan.

Piste. Ei muuta tällä erää.