Tässä taannoin saimme vihdoin ja viimein ostettua keittiön ja muut kaapistot. Kiintokalusteet meille toimittaa paikallinen yritys, tuntui ainoana olevan valmis muokkaamaan kaappien sisuksia siihen malliin, kuin minä tahdoin eikä kokonaishintakaan ollut paha.

Keittiön ja muiden tilojen kaapistot ovat miltei kaikki valkoiset. Kokemuksiemme mukaan maalattu mdf kestää meidän käytöllä todella hyvin. Pöytätasot ovat keittiössä Mäntsälän punaista, kodinhoitohuoneessa, eteisessä ja yläkerran kylppärissä pähkinän väristä laminaattia. Päätökset teimme loppujen lopuksi kohtalaisen nopeasti, mutta eiköhän niistä ihan hyvät tule. Linja on yhtenäinen läpi talon, ainoastaan keittiö poikkeaa muista kiintokalusteista ovimalliltaan ja vetimiltään.

Ihanaa on se, että laatikoiden sisuksiin saatiin samalla valittua oikeanlaisia jakajia ja kodinhoitohuoneen yhdestä kaapista on erotettu paikka erilliselle silityslaudalle. Samoin keittiössä on yksi laatikko varattu mun diabetestavaroille, joita nyt pumppuaikana on aika paljon. Tuulikaappiin tulee yksi n. metrin korkuinen ja levyinen, n. 35 cm syvyinen kenkäkaappi, joka kiinnitetään suoraan seinälle. Miten hyvä sinne onkaan jemmata kenkiä ja kun kaappi on seinällä, imuri tai luuttu kulkee vaivatta. Ja kodinhoitohuoneen yläkaappi on niin leveä, että iso puhtaanpyykin kori mahtuu sinne, edellisessä  kodissa sille ei ollut juuri mitään paikkaa. Samoin ala- ja yläkerrassa on imurien letkuille ja siivousvälineille omat paikkansa. Ja voi ihanuutta, kun kaikissa vaatekaapeissa on lankakoreja riittävästi, mulla ei nimittäin järjestys kestä hetkeäkään pelkillä hyllyillä.
Uskon, että toiminnallisesti nämä kiintokalusteet on fiksusti valittu: edellisessä kodissa asuminen näytti sen, mitä keittiöltä ja muilta tiloilta odotamme ja ainakin  kaikki ne ongelmakohdat, jotka siellä havaitsimme, on tässä pyritty huomioimaan.

Olo on helpottunut, kun tämä sentään on jo hoidettu - eiköhän ne muutkin ratkaisut selkiydy tällä samalla "joo, otetaan tuo, se on hyvä" -tavalla...