Mentäisiinkö laivaretkelle kansallispuistoon, museoihin, lasten peuhamaahan, nukketeatteriin, lasten oopperaan, kesäteatteriin vai vain rannoille kuljeskelemaan ja nauttimaan kesästä? Vai kiinnostaisiko eräretki, makkaran paisto ja metsässä samoilu. Kunnostettuun Salpalinjan pätkäänkin voitaisiin tutustua. Sitten olisi eläinpuistoa tai kotieläinpihaa ja onhan tuo strutsitilakin tuossa lähellä. Vai lähdettäisiinkö ennemmin tutustumaan lähiseudun tiekirkkoihin tai tehtäisiinkö juna- tai linja-autoretki koko perheen voimin. Hyvällä kelillä voitaisiin tehdä veneretki soutaen tai moottorin voimin. Ja vähän kehdommalla kelillä paikalliset kesänäyttelyt kutsuvat. Museolaivatkin on vielä meiltä katsastamatta.

Uskomatonta, mitä kesä saa aikaan. Talvella mietin joskus viikonloppuisin, mihin voisin mennä Liinun kanssa ja tarjonta oli hyvin, hyvin suppeaa. Mutta kunhan tuli kesä, erityisesti nyt lähestyvä heinäkuu, niin johan on valinnanvaraa...

Ei sillä, etteikö tontilla töitä olisi. Jotain muutakin pitää lapsen elämässä olla ja jos mies huomenna pääsee ansiotyöstään lopullisesti vapaalle, niin saatamme hurvitella koko perhe yhdessä muutaman tunnin ajan.

Liinu nykyisin aloittaa aina päivänsä kysymällä, missä isi on. Ikävä on iso, kun ovat viimeksi alkuviikosta nähneet toisensa niin, että molemmat ovat hereillä.